Hielspoor behandeling (fasciïtis plantaris)

Hielspoor behandelen

Hielspoor

Sporters en fanatieke wandelaars herkennen het misschien: hielpijn. Maar ook in het dagelijks leven kunnen hielklachten u flink beperken. Eén op de tien mensen krijgt te maken met hielpijn. Hielpijn kan aan de voetzoolzijde van de hiel klachten geven, maar ook aan de achterzijde van de hiel en/of het onderbeen.

Over het algemeen geldt dat hoe langer de klachten aanhouden, hoe lastiger het wordt om weer volledig klachtenvrij te worden. Om deze reden is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met onze behandeling wanneer u hielpijn ervaart. Heeft u veel last van pijn in uw hiel? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen. Soms kan dit een ontsteking onder de hiel veroorzaken. Dit wordt Fasciitis Plantaris genoemd. Veel voorkomende symptomen zijn onder andere pijn aan de hiel bij lang staan of lopen en bij het opstaan in de ochtend. Gelukkig is hielspoor vaak goed te behandelen.

De oorzaak van hielspoor

Tot nu toe ging men er meestal van uit dat hielpijn wordt veroorzaakt door een ‘hielspoor’ (fasciitis plantaris). Inmiddels zijn er echter meer dan 35 oorzaken gevonden voor hielpijn en blijkt er slechts in de helft van de gevallen sprake te zijn van een ‘hielspoor’.

Hielklachten

Pijn in uw hiel

Uit onderzoek blijkt dat het grootste gedeelte van de hielpijnklachten met conservatieve (niet-operatieve) maatregelen kan worden behandeld. Middels podotherapie behandelen wij uw klachten en brengen we de oorzaak in kaart. De podotherapeut zal u tevens adviezen geven om de hielklachten in het dagelijks leven te laten afnemen.

Hielspoor behandeling bij Podotherapie2Move

Bij Podotherapie2Move – Podotherapie van Summeren vindt u het Hielpijncentrum Breda. Al meer dan 25 jaar specialist op het gebied van pijn in en rond de hiel. Het doel van Hielpijncentrum Breda is om een efficiënte en effectieve behandeling van recente of langdurige hielklachten te geven. U kunt zonder verwijzing van de huisarts of specialist terecht bij onze vestiging in Breda.

Podotherapeut Marc van Summeren

Podotherapeut Marc van Summeren brengt samen met u uw hielklachten in kaart. Dit gebeurt door middel van een uitgebreid biomechanisch onderzoek en ganganalyse. De juiste diagnose is de basis voor het vinden van de oplossing.

Hielpijn behandeling in Breda

Verschillende behandelingen bij hielspoor

Na de diagnose zetten we de meest optimale behandeling in. Deze kan bestaan uit correctie-steunzolen, shockwave therapie, fysio- en/of manueel therapie, dry needling, medical taping, oefentherapie, etc. Bij Podotherapie2Move werken diverse specialisten samen om uw hielpijn en/of hielspoor te behandelen.

Hielpijn behandeling door correctie-steunzolen

Shockwave therapie bij hielklachten of hielpijn

Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek

Heeft u last van (langdurige) hielklachten? Neem contact met ons op via 076 – 542 27 30 of start direct uw behandeling bij Hielpijncentrum Breda. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek in Breda.