Hielpijn behandelen in BredaSporters en fanatieke wandelaars herkennen het misschien: hielpijn. Maar ook in het dagelijks leven kunnen hielklachten u flink beperken. Eén op de tien mensen krijgt te maken met hielpijn. Hielpijn kan aan de voetzoolzijde van de hiel klachten geven, maar ook aan de achterzijde van de hiel en/of het onderbeen. Over het algemeen geldt dat hoe langer de klachten aanhouden, hoe lastiger het wordt om weer volledig klachtenvrij te worden. Tot nu toe ging men er vanuit dat hielpijn wordt veroorzaakt door een ‘hielspoor’ (fasciitis plantaris). Inmiddels zijn er echter meer dan 35 oorzaken gevonden voor hielpijn en blijkt er slechts in de helft van de gevallen sprake te zijn van een ‘hielspoor’.

Wat is het Hielpijncentrum Breda?

Hielpijncentrum Breda is een expertisecentrum voor de behandeling van voet- en onderbeenklachten. Een team van hielpijnspecialisten werkt onder één dak samen om op het gebied van diagnosestelling en behandeling tot het beste resultaat te komen.

Marc van Summeren, podotherapeut en hielpijn-specialist brengt uw voetklachten in kaart. Naar aanleiding hiervan wordt een advies uitgebracht over welke behandelmethoden nodig zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan podotherapeutische correctie-(sport)zolen in combinatie met shockwave therapie. Eventueel aangevuld met fysiotherapie, manuele therapie, medical taping, dry needling, etc.

Misschien wordt u al langdurig behandeld voor hielklachten maar zonder resultaat. Dat kan betekenen dat uw pijnklachten een andere oorzaak hebben en u gebaat bent bij een andere behandelmethode. Ook wanneer u nog maar kort hielklachten heeft, is een juiste diagnose belangrijk.