Hielpijncentrum Breda

Sporters en fanatieke wandelaars herkennen het misschien: hielpijn. Maar ook in het dagelijks leven kunnen hielklachten u flink beperken. Eén op de tien mensen krijgt te maken met hielpijn. Hielpijn kan aan de voetzoolzijde van de hiel klachten geven, maar ook aan de achterzijde van de hiel en/of het onderbeen. Over het algemeen geldt dat hoe langer de klachten aanhouden, hoe lastiger het wordt om weer volledig klachtenvrij te worden.

Tot nu toe ging men er meestal van uit dat hielpijn wordt veroorzaakt door een ‘hielspoor’ (fasciitis plantaris). Inmiddels zijn er echter meer dan 35 oorzaken gevonden voor hielpijn en blijkt er slechts in de helft van de gevallen sprake te zijn van een ‘hielspoor’.

Uit onderzoek blijkt dat het grootste gedeelte van de hielpijnklachten meestal met conservatieve (niet-operatieve) maatregelen kan worden behandeld.

Bij Podotherapie2Move – Podotherapie van Summeren vindt u het Hielpijncentrum Breda. Al meer dan 25 jaar specialist op het gebied van pijn in en rond de hiel. Het doel van Hielpijncentrum Breda is om een efficiënte en effectieve behandeling van recente of langdurige hielklachten te geven. U kunt zonder verwijzing van de huisarts of specialist terecht bij onze vestiging in Breda.

Podotherapeut Marc van Summeren brengt samen met u uw pijnklachten in kaart. Dit gebeurt door middel van een uitgebreid biomechanisch onderzoek en ganganalyse. De juiste diagnose is de basis voor het vinden van de oplossing.

Na de diagnose zetten we de meest optimale behandeling in. Deze kan bestaan uit correctie-steunzolen, shockwave therapie, fysio- en/of manueel therapie, dry needling, medical taping, oefentherapie, etc. Vaak zal een team werken aan uw hielpijnprobleem zoals de podotherapeut, fysiotherapeut, manueel therapeut.

Aarzel niet langer en start uw behandeling bij Hielpijncentrum Breda. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek in Breda.