Shin Splints

Aan het onderbeen ontspringen een aantal spieren. Deze spieren spelen een rol bij het ontstaan van de zogenoemde Shin Splints. Als iemand last heeft van Shin Splints is er vaak sprake van irritatie van het beenvlies op de plaats waar de aanhechting van de spieren en het bot samenkomen. In dit geval kan het echter ook gaan om een ontstekingsreactie.

Scheenbeenirritatie

Scheenbeenirritatie ontstaat vaak bij loopsporten waarbij de voet teveel naar binnen beweegt (dit heet overpronatie). Een van de veel voorkomende oorzaken is verkeerd schoeisel, een afwijkende voetstand of een verstoorde voetafwikkeling. Goed schoeisel is de basis voor iedere sporter, zorg ervoor dat de schoenen die gebruikt worden van goede kwaliteit zijn zodat er in de toekomst minder klachten ontstaan.

Shin Splints

Symptomen van Shin Splints

Er zijn diverse symptomen waaraan Shin Splints te herkennen is. De voornaamste klacht is pijn en deze wordt meestal gevoeld op de onderste helft van het scheenbeen aan de binnenzijde. De pijn kan ook lager – tot aan de binnenzijde van de enkel – worden gevoeld of in uitzonderlijke situaties zelfs hoger, tot aan de knie.

Over Podotherapie van Summeren

Podotherapeut Marc van Summeren houdt met alle facetten van het probleem rekening. Niet alleen alledaagse activiteiten worden besproken, maar ook sport-specifieke aspecten. Vanwege de veelzijdigheid van het probleem zijn er verschillende therapieën mogelijk. In veel van de gevallen is shockwave therapie in combinatie met op maat gemaakte sportzolen een goede  oplossing.

scheenbeenirritatie