Manuele therapie

In sommige gevallen draagt een blokkade (bewegingsbeperking) in voet en/of onderbeen bij in het niet goed kunnen functioneren van de voet. Dit heeft een negatief effect op het looppatroon.

Om dergelijke blokkades op te kunnen heffen kan een manipulatietechniek gebruikt worden. Hierbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. Hierdoor ontstaat herstel van functie, wat van groot belang is voor het herstel in de gehele keten van het bewegingsapparaat. Tevens kan veel sneller herstel optreden van aangedane structuren.

Ieder mens (en daarmee ieder gewricht) is uniek van vorm. Daarom is ook de optimale bewegingssturing voor iedereen verschillend. Gewrichtskapsel en -banden bepalen deze bewegingssturing. Doel van de behandeling is het zodanig beïnvloeden van gewrichtskapsel en -banden zodat de optimale bewegingssturing wordt hersteld.

Tijdens de behandeling beweegt Marc van Summeren de gewrichten van een patiënt met een techniek die mobiliseren wordt genoemd. Het mobiliseren, waarbij gewrichten níet worden geforceerd of gemanipuleerd, heeft als doel om de optimale positionering van bewegingsassen in gewrichten te bewerkstelligen en spreekt het regeneratieve vermogen van het bindweefsel aan. De juiste gewrichtsbeweging wordt door een specifieke handgreep ingestuurd.

Het resultaat

Na een behandeling is de positie van bewegingsassen veranderd en is het ongestoord uitvoeren van (voorkeurs)bewegingen weer beter mogelijk. Mechanische klachten die bij bewegen ontstaan (pijn, weefselirritatie, spierspanning) kunnen daardoor verminderen.

Deze behandelingen dienen meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie (bijv. medical taping, (sport) zolen, etc.)

Neem contact met ons op via 076-5422730 of plan uw behandeling direct online. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek in Breda of Best.

Ervaringen van anderen

Afspraak maken

Online afspraak

Wilt u van uw klachten af?

Maak direct een afspraak in Breda of Best.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met ons centrale telefoonnummer: 076-5422730. Of boek direct een afspraak online.