Medical taping

Medical taping is een nieuwe tapingmethode en dé revolutie op het gebied van functioneel tapen. Medical taping wordt gebruikt bij blessures, het verminderen van ontstekingen, houdingscorrecties en behandeling van aandoeningen door onder andere overbelasting.

Specificaties van medical taping

Deze tapingmethode is nieuw en dé revolutie op het gebied van functioneel tapen. De taping wordt aangelegd met het doel de functionaliteit en mobiliteit te verbeteren waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Door de mechanische “krimpende” werking van de tape wordt de huid opgetild waardoor de pijnlijke druk in de huidlagen en spieren wordt verminderd. Na het tapen wordt dan ook direct pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren.

Effecten van medical taping

Podotherapie van Summeren is professioneel behandelaar en opgeleid om medical taping te kunnen toepassen. De behandelmethode is uiterst effectief, pijnvrij en veilig. Medical taping heeft een direct effect op de volgende aspecten:

  • directe afname van pijn;
  • verbetering van de spierfunctie;
  • ondersteuning van de gewrichtsfunctie;
  • verbetering van de bloedcirculatie en lymfe-afvoer;
  • minder angst om te bewegen;
  • een aanzienlijk sneller herstel.

Maak een afspraak voor uw behandeling

Medical taping biedt voor vele klachten een uitkomst. Wilt u direct een afspraak inplannen? Dat kan eenvoudig in onze online agenda. Wilt u meer informatie over de behandeling ontvangen of twijfelt u of medical taping werkt bij uw klacht? Neem dan gerust contact met ons op.

Ervaringen van anderen

Afspraak maken

Online afspraak

Wilt u van uw klachten af?

Maak direct een afspraak in Breda of Best.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met ons centrale telefoonnummer: 076-5422730. Of boek direct een afspraak online.