Steunzolen / Inlegzolen

Door overmatige of verkeerde belasting van uw voeten kunt u last krijgen van klachten. Deze klachten kunt u krijgen in uw voeten, maar ook bijvoorbeeld in uw onderrug. Met steunzolen kunnen we standsafwijkingen corrigeren en blessures behandelen.

Podotherapie van Summeren maakt verschillende soorten steunzolen, afhankelijk van het gebruik. Geen voet is hetzelfde, waardoor wij altijd werken met op maat gemaakte zolen. Zo maken we zolen voor algemeen dagelijks gebruik. Voor sporters worden door ons (sport) steunzolen gemaakt, speciaal gericht op de sport die u beoefent.

(Sport) Steunzolen aanmeten in Breda

Onze (sport) steunzolen zijn 100% maatwerk.  We maken ze met de nieuwst beschikbare apparatuur en technieken. Tijdens uw bezoek aan ons volgen we de volgende drie stappen bij het aanmeten van (sport) zolen:

1. Scannen van de voeten voor middel van de 2D scan

Bij het aanmeten van uw steunzolen maken we eerst een scan van de voeten door middel van de 2D scan. Hierdoor kan er veel nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt.

2. De steunzolen worden bewerkt om de voetstand optimaal te corrigeren

De (sport) steunzool of inlegzool ontwerpen we  volledig softwarematig in 3D volgens de gegevens uit het biomechanisch onderzoek en ganganalyse. De verschillende elementen plaatsen we in de steunzool. Ieder element heeft zijn eigen vorm, hoogte en breedte.

3. De (sport) steunzolen worden door de freesmachine uitgefreesd

Deze 3D inlegzool sturen we als datafile naar de computer van de freesmachine. Hierna  wordt het ontwerp van de (sport) steunzolen volledig automatisch vervaardigd uit een blok materiaal, eventueel in meerdere hardheden. De materiaalkeuze (hardheid) bepalen we door het soort correctie en de te volgen individuele therapie.

Voordelen van dit unieke zolensysteem

Er zijn een aantal voordelen van het unieke zolensysteem waarmee Podotherapie van Summeren werkt:

  • Altijd individueel maatwerk;
  • De (sport) steunzool, welke vorm ook, bestaat uit 1 blok materiaal;
  • Er komt geen lijm aan te pas, er kan dus ook niets loskomen;
  • Het vervaardigen van een exacte kopie is nu mogelijk;
  • Afhankelijk van het materiaal gaan de (sport) zolen gemiddeld 1 jaar mee.
  • Naast sporten helpen zooltjes ook voor podotherapie bij diabetes.

Neem contact met ons op via 076-5422730 of plan uw behandeling direct online. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek in Breda of Best.

Ervaringen van anderen

Afspraak maken

Online afspraak

Wilt u van uw klachten af?

Maak direct een afspraak in Breda of Best.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met ons centrale telefoonnummer: 076-5422730. Of boek direct een afspraak online.