Steunzolen voor veiligheids­schoenen

Draagt u werkschoenen of veiligheidsschoenen op het werk en moet u wegens voetproblemen gebruik maken van podotherapeutische steunzolen? Wees er dan van bewust dat zowel de veiligheidsschoenen als de steunzolen aan zeer strenge veiligheidseisen moeten voldoen. Een aanpassing aan de schoenen mag vanwege de strenge richtlijnen alleen gebeuren als er gewerkt wordt volgens de richtlijnen passend bij de veiligheidsschoenen. Met andere woorden: de combinatie van veiligheidsschoen en podotherapeutische steunzool moet gecertificeerd zijn! Hoe zit dat precies?

Veiligheidsnorm voor veiligheidschoenen

Sinds 2011 is de zogenaamde EN-ISO 20345 norm vastgelegd. In deze norm staat precies vermeld waaraan de huidige veiligheidsschoenen moeten voldoen. Hierin staat omschreven dat degene die wijzigingen aan de schoenen aanbrengt, verantwoordelijk wordt gehouden voor de werking van het totale product. Het aanbrengen van podotherapeutische steunzolen in de veiligheidsschoenen is zo’n wijziging. Wanneer u zelf de binnenzolen voor steunzolen vervangt, verschuift de verantwoordelijkheid van de werking van de schoen naar u als eigenaar. Hierdoor verliezen de schoenen én de zolen hun certificering en is het aansprakelijkheidsrisico niet meer afgedekt.

Gecertificeerde veiligheidsschoenen én steunzolen

Indien uw standaard inlegzolen vervangen moeten worden door speciaal op maat gemaakte podotherapeutische steunzolen, wordt de verantwoordelijkheid van de werking van de veiligheidsschoenen verlegt naar de voorschrijvende podotherapeut of arts. Podotherapie van Summeren maakt gebruik van een ISO-gerenommeerd productiesysteem voor nagenoeg alle merken veiligheidsschoenen. Volgens de richtlijnen van de zogenaamde EN-ISO 20345 norm kunnen wij podotherapeutische steunzolen vervaardigen. Hierdoor blijven de veiligheidsschoenen én de steunzolen gecertificeerd en is het aansprakelijkheidsrisico afgedekt.

Meer informatie ontvangen?

De steunzolen van Podotherapie van Summeren zijn antistatisch en hebben voldoende ruimte tussen de tenen en de veiligheidsneus. Hierdoor passen ze in iedere werk- en veiligheidsschoen. Wilt u meer informatie over steunzolen voor veiligheidsschoenen ontvangen? Neem dan contact met ons op of plan online een afspraak.

 

Ervaringen van anderen

Afspraak maken

Online afspraak

Wilt u van uw klachten af?

Maak direct een afspraak in Breda of Best.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met ons centrale telefoonnummer: 076-5422730. Of boek direct een afspraak online.