Shin splints

Aan het onderbeen ontspringen een aantal spieren. Deze spieren spelen een rol bij het ontstaan van de zogenoemde Shin Splints. Als iemand last heeft van Shin Splints is er vaak sprake van irritatie van het beenvlies op de plaats waar de aanhechting van de spieren en het bot samenkomen. In dit geval kan het echter ook gaan om een ontstekingsreactie.

Plan direct een afspraak

 

Scheenbeenirritatie

Scheenbeenirritatie ontstaat vaak bij loopsporten waarbij de voet teveel naar binnen beweegt (dit heet overpronatie). Een van de veel voorkomende oorzaken is verkeerd schoeisel, een afwijkende voetstand of een verstoorde voetafwikkeling. Goed schoeisel is de basis voor iedere sporter, zorg ervoor dat de schoenen die gebruikt worden van goede kwaliteit zijn zodat er in de toekomst minder klachten ontstaan.

Symptomen van shin splints

Er zijn diverse symptomen waaraan Shin Splints te herkennen is. De voornaamste klacht is pijn en deze wordt meestal gevoeld op de onderste helft van het scheenbeen aan de binnenzijde. De pijn kan ook lager – tot aan de binnenzijde van de enkel – worden gevoeld of in uitzonderlijke situaties zelfs hoger, tot aan de knie.

Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek

Heeft u last van bovenstaande (langdurige) klachten? Neem contact met ons op via 076-5422730 of plan uw behandeling direct online. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek in Breda of Best.

Ervaringen van anderen

Afspraak maken

Online afspraak

Wilt u van uw klachten af?

Maak direct een afspraak in Breda of Best.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met ons centrale telefoonnummer: 076-5422730. Of boek direct een afspraak online.