Onze
werkwijze

Afspraak maken

De werkwijze van Marc van Summeren is gebaseerd op de theorie om elk gewricht zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Dit wat het gewricht zelf betreft, maar ook in relatie tot het gehele bewegingsapparaat (voet, enkel, knie, heup, rug).

Kennismaking

Het consult begint met een intake-gesprek waarbij de historie en aard van de klachten wordt besproken. Vervolgens vindt er een biomechanisch onderzoek plaats van wervelkolom, bekken, benen en voeten, waarbij onderlinge verschillen of asymmetrieën van het lichaam nauwkeurig worden bekeken.

1

Meten is weten

Om een nauwkeurig onderzoek naar uw looppatroon en afwikkeling van uw voeten tijdens het lopen te kunnen uitvoeren, maken wij gebruik van een computergestuurd drukmeetsysteem (de RS SCAN®).

De RS SCAN® is een geavanceerd drukmeetsysteem, waarbij een drukplaat met duizenden ingebouwde sensoren een digitale analyse maakt van uw voettype en looppatroon. Door op deze plaat te staan of er overheen te lopen (met en zonder schoenen) wordt via de computer de drukverdeling onder de voet bekeken. Ook wordt het bewegingspatroon van uw voet haarfijn in beeld gebracht, zodat ook daar afwijkingen te achterhalen zijn. Deze metingen maken het zelfs mogelijk om afwijkingen te constateren die met het blote oog niet zichtbaar zijn.

Bekijk onze video over deze RS SCAN®

2

Vaststelling en behandelplan

Tijdens dit consult wordt vastgesteld of er een onregelmatigheid bestaat in de manier van staan of lopen. Een lichaam kan optimaal functioneren wanneer de voeten, knieën, heupen en wervelkolom, nek en hoofd in harmonisch evenwicht zijn en het zich met een minimum aan energieverbruik kan voortbewegen.

Daarna wordt een behandelplan opgesteld en maken we in veel van de gevallen een therapeutisch hulpmiddel in de vorm van een podotherapeutische (sport) zool. Eventueel aangevuld met shockwave therapie, medical taping, manuele therapie, etc.

3

Ervaringen van anderen

Afspraak maken

Online afspraak

Wilt u van uw klachten af?

Maak direct een afspraak in Breda of Best.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met ons centrale telefoonnummer: 076-5422730. Of boek direct een afspraak online.