Hielspoor

Hielspoor behandeling nodig?

(fasciitis plantaris)

Sporters en fanatieke wandelaars herkennen het misschien: hielpijn. Maar ook in het dagelijks leven kunnen hielklachten u flink beperken. Eén op de tien mensen krijgt te maken met hielpijn. Hielpijn kan aan de voetzoolzijde van de hiel klachten geven, maar ook aan de achterzijde van de hiel en/of het onderbeen.

Over het algemeen geldt dat hoe langer de klachten aanhouden, hoe lastiger het wordt om weer volledig klachtenvrij te worden. Om die reden is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met onze behandeling wanneer u hielpijn ervaart.

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen. Soms kan dit een ontsteking onder de hiel veroorzaken. Dit wordt Fasciitis Plantaris genoemd. Veel voorkomende symptomen zijn onder andere pijn aan de hiel bij lang staan of lopen en bij het opstaan in de ochtend. Gelukkig is hielspoor vaak goed te behandelen. Met de juiste behandeling heeft u de mogelijkheid om weer pijnvrij door het leven te gaan.

Hoe voelt hielspoor aan?

De pijn die u ervaart bij hielspoor is een scherpe, stekende pijn onder de voet. Ook kan de voet stijf aanvoelen. Na verloop van tijd kan de stekende pijn overgaan in een doffe pijn in de voet. Soms straalt de pijn uit naar de binnenkant of buitenkant van de voet en voelt deze plek warm aan. Wanneer dit niet behandeld wordt kan het zelfs chronisch hielklachten veroorzaken.

De oorzaak van hielspoor

Tot nu toe ging men er meestal van uit dat hielpijn wordt veroorzaakt door een ‘hielspoor’. Inmiddels zijn er echter meer dan 35 oorzaken gevonden voor hielpijn en blijkt er slechts in de helft van de gevallen sprake te zijn van een ‘hielspoor’.

Het is niet mogelijk om één duidelijke reden voor hielspoor te geven. Het kan voorkomen dat er meerdere oorzaken zijn die hielspoor veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Voet / enkelafwijkingen
  • Overgewicht
  • Vrouw zijn
  • Sporten: overbelasting
  • Slechte schoeisel
  • Leeftijd: de meeste patiënten zijn tussen de 40 en 60 jaar oud
  • Staand beroep

Pijn in uw hiel

Uit onderzoek blijkt dat het grootste gedeelte van de hielpijnklachten met conservatieve (niet-operatieve) maatregelen kan worden behandeld. Middels podotherapie brengen we de oorzaak in kaart en behandelen we uw klachten.

Hielspoor behandeling bij Podotherapie van Summeren

Bij Podotherapie van Summeren vindt u het Hielpijncentrum Breda. Al 30 jaar specialist op het gebied van pijn in en rond de hiel. Het doel van Hielpijncentrum Breda is om een efficiënte en effectieve behandeling van recente of langdurige hielklachten te geven. U kunt zonder verwijzing van de huisarts of specialist terecht. Behandel hielspoor in Breda of kom langs in Best.

Podotherapeut Marc van Summeren

Podotherapeut Marc van Summeren brengt samen met u uw hielklachten in kaart. Dit gebeurt door middel van een uitgebreid biomechanisch onderzoek en ganganalyse. De juiste diagnose is de basis voor het vinden van de oplossing!

Verschillende behandelingen bij hielspoor

Bij lichte of beginnende klachten van hielspoor is een behandeling niet direct nodig. Deze klachten kunt u eenvoudig oplossen door zelf oefeningen te doen of rust te houden. De klachten gaan dan vanzelf over. Blijven de klachten aanhouden dan is het verstandig om een afspraak te maken. Er zijn meerdere behandelingen beschikbaar. Shockwave therapie in combinatie met inlegzolen is een van de meest toegepaste behandelingen bij Podotherapie van Summeren.

Wij kiezen de juiste behandeling

Na de juiste diagnose starten we de meest optimale behandeling van hielspoor in Best of Breda. Deze kan bestaan uit correctie-steunzolen, shockwave therapie, fysio- en/of manueel therapie, dry needling, medical taping of oefentherapie. Onze specialisten staan klaar om samen met u uw klachten te behandelen.

Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek

Heeft u last van (langdurige) hielklachten? Neem contact met ons op via 076-5422730 of plan uw behandeling direct online. Wij nodigen u graag uit voor een intakegesprek in Breda of Best.

Ervaringen van anderen

Afspraak maken

Online afspraak

Wilt u van uw klachten af?

Maak direct een afspraak in Breda of Best.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met ons centrale telefoonnummer: 076-5422730. Of boek direct een afspraak online.