Shockwave therapie Breda

Op zoek naar shockwave therapie in Breda? Podotherapie van Summeren in Breda maakt gebruik van een unieke behandelmethode voor hielspoor en hielpijn. Door gebruik te maken van shockwave therapie in combinatie met digitaal aangemeten correctie steunzolen worden zowel de pijnklachten als de primaire oorzaak van het probleem aangepakt. Kortom: als u op zoek bent naar de beste shockwave therapie in Breda, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Shockwave behandeling in Breda

Bij shockwave behandeling in Breda worden elektromagnetische pulsen door het lichaam naar de pijnplaats gezonden. Die pulsen worden door het lichaam vertaald in hoogenergetische geluidsimpulsen. De hoogenergetische geluidsimpulsen verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied waardoor het weefsel sneller kan herstellen. Ook kalkafzettingen kunnen zo beter door het lichaam worden afgevoerd.

Shockwave therapie voor hielspoor

Wij zijn gespecialiseerd in shockwave therapie voor hielspoor. Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen, dit kan een ontsteking onder de hiel veroorzaken. Hielspoor geeft vaak een pijnlijke steek tijdens het lopen of sporten. Hoe sneller u begint met een goede behandeling, hoe sneller u klachtenvrij bent. Shockwave therapie is een uitstekende behandeling voor iemand met hielspoor. In combinatie met speciale inlegzooltjes zijn de klachten van de meeste cliënten verdwenen na 8 weken behandeling.
shockwave therapie in Breda

Voor welke klachten?

Podotherapie van Summeren zet shockwave therapie in Breda in bij de volgende klachten:

 • Hielspoor/fasciïtis plantaris
 • Achillespeesklachten
 • Jumpers knee
 • Scheenbeenklachten/tibiaal stress syndroom

Shockwave therapie in combinatie met steunzolen

Als aanvulling op de shockwave therapie bieden we ook verschillende soorten steunzolen aan. Alle steunzolen die gemaakt worden door Podotherapie van Summeren in Breda zijn 100% maatwerk. Ze worden gemaakt met de nieuwste apparatuur en technieken. Zo maken we zolen voor dagelijks gebruik en sport steunzolen, speciaal gericht op de sport die wordt beoefend.

Het aanmeten van (sport) steunzolen

Het aanmeten van (sport) steunzolen gebeurt bij Podotherapie van Summeren uit Breda in 3 stappen.

 1. Het scannen van de voeten

  Door de voeten te scannen met een 2D scanner kan er nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt.

  Steunzolen in combinatie met shockwave Steunzolen combineren met shockwave

 2. Steunzolen bewerken voor een optimale correctie van de voetstand

  De (sport)steunzool wordt volledig software-matig in 3D ontworpen volgens de gegevens uit het biomechanisch onderzoek en ganganalyse. De verschillende elementen worden in de steunzool geplaatst. Ieder element heeft zijn eigen vorm, hoogte en breedte.

  Bewerken van steunzolen Bewerken van steunzolen

 3. Steunzolen uitfrezen met een freesmachine

  Deze 3D inlegzool wordt als datafile naar de computer van de freesmachine gestuurd waarna het ontwerp van de (sport) steunzolen volledig machinaal vervaardigd wordt uit een blok materiaal, eventueel in meerdere hardheden. De materiaalkeuze (hardheid) wordt bepaald door het soort correctie en de te volgen individuele therapie.
  Het frezen van steunzolen

Voordelen van dit unieke zolensysteem

– Altijd individueel maatwerk;
– De (sport) steunzool, welke vorm ook, bestaat uit 1 blok materiaal;
– Er komt geen lijm aan te pas, er kan dus ook niets loskomen;
– Het vervaardigen van een exacte kopie is nu mogelijk;
– Afhankelijk van het materiaal gaan de (sport)zolen gemiddeld 2 jaar mee.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen over shockwave therapie in combinatie met steunzolen bij Podotherapie van Summeren in Breda of Best? Neem dan contact met ons op via info@podotherapievansummeren.nl of maak online een afspraak.