Shockwave therapie / Correctie steunzolen Breda

Podotherapie2Move – Podotherapie van Summeren beschikt over een unieke behandelmethode voor hielspoor. Door gebruik te maken van shockwave- therapie in combinatie met digitaal aangemeten correctie-zolen worden zowel de pijnklachten als de primaire oorzaak van het probleem aangepakt.

Shockwave behandeling

Bij shockwave therapie worden electromagnetische pulsen door het lichaam naar de pijnplaats gezonden, hetgeen het lichaam vertaald in hoogenergetische geluidsimpulsen. De hoogenergetische geluidsimpulsen verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied waardoor het weefsel sneller kan herstellen. Ook kalkafzettingen kunnen zo beter door het lichaam worden afgevoerd.

De Shockwave behandeling kan gebruikt worden bij:

 • – Hielspoor/fasciïtis plantaris
 • – Achillespeesklachten
 • – Jumpers knee
 • – Scheenbeenklachten/tibiaal stress syndroom

Shockwave behandeling

 

STEUNZOLEN (INLEGZOLEN/ZOOLTJES)

Als aanvulling op de Shockwave therapie bieden we ook verschillende soorten steunzolen aan. Alle steunzolen gemaakt door Podotherapie2Move – Podotherapie van Summeren zijn 100% maatwerk. Ze worden gemaakt met de nieuwst beschikbare apparatuur en technieken. Zo maken we zolen voor dagelijks gebruik en sport steunzolen, speciaal gericht op de sport die er wordt beoefend.

Aanmeten (sport) steunzolen

Het aanmeten van (sport) steunzolen bestaat uit 3 stappen.

 1. Scannen van de voeten.
  Door de voeten te scannen met een 2D scanner kan er nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt.
  Podotherapie Breda 
 2. De steunzolen worden bewerkt om de voetstand optimaal te corrigeren.
  De (sport)steunzool wordt volledig software-matig in 3D ontworpen volgens de gegevens uit het biomechanisch onderzoek en ganganalyse. De verschillende elementen worden in de steunzool geplaatst. Ieder element heeft zijn eigen vorm, hoogte en breedte.
   
 3. De (sport) steunzolen worden door een freesmachine uitgefreesd.
  Deze 3D inlegzool wordt als datafile naar de computer van de freesmachine gestuurd waarna het ontwerp van de (sport) steunzolen volledig machinaal vervaardigd wordt uit een blok materiaal, eventueel in meerdere hardheden. De materiaalkeuze (hardheid) wordt bepaald door het soort correctie en de te volgen individuele therapie.

De voordelen van dit unieke zolensysteem:
– Altijd individueel maatwerk;
– De (sport) steunzool, welke vorm ook, bestaat uit 1 blok materiaal;
– Er komt geen lijm aan te pas, er kan dus ook niets loskomen;
– Het vervaardigen van een exacte kopie is nu mogelijk;
– Afhankelijk van het materiaal gaan de (sport)zolen gemiddeld 2 jaar mee.