Steunzolen voor veiligheidsschoenen

Draagt u werkschoenen/veiligheidsschoenen op het werk? Wees er dan op bedacht dat deze aan zeer strenge veiligheidseisen moeten voldoen! Het aanpassen van werkschoenen/veiligheidsschoenen mag dus niet zomaar gebeuren. Dit mag alleen als er gewerkt wordt volgens de richtlijnen passend bij de werkschoen. Alleen dàn kan de veiligheid van de werkschoenen gewaarborgd worden. Met andere woorden: De combinatie van veiligheidsschoen en podotherapeutische steunzool moet beiden gecertificeerd zijn!

Sinds 2011 geldt de norm EN-ISO 20345. In deze norm is vastgelegd waaraan de huidige veiligheidsschoenen moeten voldoen. Dit houdt in dat een ieder die wijzigingen aan een veiligheidsschoen aanbrengt de verantwoording krijgt voor de werking van het totale product.
Dit betekent dat indien de standaard inlegzolen die in de veiligheidsschoenen vervangen worden voor speciaal op maat gemaakte podotherapeutische steunzolen, de verantwoordelijkheid van de werking van de gehele schoen verlegd wordt naar de voorschrijvende podotherapeut of arts.
Wanneer de eigenaar van de schoen zelf zijn/haar binnenzolen verwisselt met andere confectiezolen of aangemeten zolen verschuift de verantwoordelijkheid van de werking van de schoen naar de eigenaar.
Het is belangrijk om te weten, dat de veiligheidsschoen de antistatische werking kan verliezen met het dragen van (in het verleden voorgeschreven) hulpmiddelen, podotherapeutische steunzolen of met het dragen van andere confectiezolen.

Podotherapie2Move heeft de oplossing

Podotherapie2Move maakt gebruik van een ISO-genormeerd productiesysteem voor nagenoeg alle merken veiligheidsschoenen. Hierbij worden de podotherapeutische steunzolen volgens een vastgestelde richtlijn conform de Europese norm EN-ISO 20345 vervaardigd. De zolen zijn antistatisch en hebben voldoende ruimte tussen de tenen en de veiligheidsneus.

Hierdoor blijven de veiligheidsschoenen met podotherapeutische steunzolen gecertificeerd en is het aansprakelijkheidsrisico op veiligheidsschoenen afgedekt. Voor vragen kunt u ons bereiken op 076 – 542 27 30.