Medical taping behandeling in Breda

Heeft u last van een pijnlijke druk in de spieren of ervaart u pijn in een van de huidlagen? Bij Podotherapie van Summeren in Breda kunt u terecht voor een medical taping behandeling. Deze tapingmethode is nieuw en dé revolutie op het gebied van functioneel tapen. We vertellen u meer over deze specifieke behandeling bij ons in Breda.

Medical taping behandeling Breda

Wat is medical taping?

Medical taping is een vorm van tapen waarbij kenesiotape wordt gebruikt om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. Deze specifieke elastische tape ondersteunt het spierherstel. Dat is enorm belangrijk, want als spieren niet goed werken kan dat al snel resulteren in uiteenlopende pijnklachten en symptomen. Denk hierbij aan stijve spieren, een vertraagde bloedsomloop en een verhoogde lichaamstemperatuur. Wanneer de niet goed functionerende spieren worden ondersteund met de elastische kenesiotape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren. De spieractiviteit staat dus centraal bij onze medical taping behandeling in Breda.

De effecten van medical taping

Bij Podotherapie van Summeren in Breda kunt u de vele positieve effecten van medical taping ervaren. De elastische tape wordt zorgvuldig op de pijnlijke plek aangebracht, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Door de mechanische ‘krimpende’ werking van de tape wordt de huid opgetild, waardoor de pijnlijke druk in de huidlagen en spieren wordt verminderd. Dit effect merkt u op de volgende manieren:

  • directe afname van pijn;
  • verbetering van de spierfunctie;
  • ondersteuning van de gewrichtsfunctie;
  • verbetering van de bloedcirculatie en lymfe-afvoer;
  • minder angst om te bewegen;
  • een aanzienlijk sneller herstel.

Toepassingen

Bij ons in Breda zijn de toepassingsmogelijkheden van medical taping enorm. Voor lichaamsklachten zoals voorvoetklachten, een stand afwijking in de voet of enkel en hielspoor kunt u een behandeling ondergaan. Ook bij knieklachten, teenproblemen en achillespeesklachten kunt u in Breda een behandeling met medical taping ondergaan. Na het tapen wordt direct een pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren. Bent u benieuwd of uw klacht te behandelen is met medical taping? Neem dan gerust even contact met ons op.

Medical taping Breda

Maak een afspraak voor uw behandeling

Door speciale tape op pijnpunten aan te brengen wordt de pijn direct verminderd en wordt het lichaamseigen herstelproces in gang gebracht. Medical taping biedt voor vele klachten en symptomen een uitkomst en u kunt de behandeling in Breda effectief en snel ondergaan. Wilt direct een afspraak inplannen? Dat kan eenvoudig in onze online agenda. Wilt u meer informatie over de behandeling ontvangen of twijfelt u of medical taping werkt bij uw klacht? Neem dan gerust contact met ons op.