Steunzolen (inlegzolen/zooltjes)

Door overmatige of verkeerde belasting van uw voeten kunt u last krijgen van klachten. Deze klachten kunt u krijgen in uw voeten, maar ook bijvoorbeeld in uw onderrug. Met steunzolen kunnen we standsafwijkingen corrigeren en blessures behandelen.

Podotherapie2Move – Podotherapie van Summeren maakt verschillende soorten steunzolen, afhankelijk van het gebruik. Geen voet is hetzelfde, waardoor wij altijd werken met op maat gemaakte steunzolen. Zo maken we zolen voor algemeen dagelijks gebruik. Voor sporters worden door ons (sport) steunzolen gemaakt, speciaal gericht op de sport die u beoefent.

(Sport) steunzolen aanmeten in Breda

Onze (sport) steunzolen zijn 100% maatwerk. Ze worden gemaakt met de nieuwst beschikbare apparatuur en technieken. Tijdens uw bezoek aan Podotherapie van Summeren in Breda volgen we de volgende drie stappen bij het aanmeten van (sport) steunzolen:

1. Scannen van de voeten door middel van de 2D scan.

Bij het aanmeten van uw steunzolen maken we eerst een scan van de voeten door middel van de 2D scan. Hierdoor kan er veel nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt.

Steunzolen aanmeten met een 2D scan

Steunzolen aanmeten in Breda

2. De  steunzolen worden bewerkt om de voetstand optimaal te corrigeren.

De (sport) steunzool of inlegzool wordt volledig software-matig in 3D ontworpen volgens de gegevens uit het biomechanisch onderzoek en ganganalyse. De verschillende elementen worden in de steunzool geplaatst. Ieder element heeft zijn eigen vorm, hoogte en breedte.

Steunzolen bewerkenInlegzolen aanmeten

3. De (sport) steunzolen worden door de freesmachine uitgefreesd.

Deze 3D inlegzool wordt als datafile naar de computer van de freesmachine gestuurd waarna het ontwerp van de (sport) steunzolen volledig automatisch vervaardigd wordt uit een blok materiaal, eventueel in meerdere hardheden. De materiaalkeuze (hardheid) wordt bepaald door het soort correctie en de te volgen individuele therapie.

 

Steunzolen frezen

Voordelen van dit unieke zolensysteem

Er zijn een aantal voordelen van het unieke zolensysteem waarmee Podotherapie van Summeren werkt:

– Altijd individueel maatwerk;
– De (sport) steunzool, welke vorm ook, bestaat uit 1 blok materiaal;
– Er komt geen lijm aan te pas, er kan dus ook niets loskomen;
– Het vervaardigen van een exacte kopie is nu mogelijk;
– Afhankelijk van het materiaal gaan de (sport) zolen gemiddeld 2 jaar mee.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen over het aanmeten van steunzolen bij Podotherapie van Summeren in Breda of Best? Neem dan contact met ons op via info@podotherapievansummeren.nl of maak online een afspraak.