Zooltherapie

 

 

 

 

 

 

 

 

Podotherapie2Move vervaardigt (sport) zolen met behulp van een CAD/CAM systeem. Dit houdt in dat het gehele proces van meten en vervaardigen van podotherapeutische (sport) zolen, gedigitaliseerd en geautomatiseerd is. Hierdoor kan er veel nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt.
image

 

 

 

 

 

 

 

Het cad-cam systeem maakt een 2D/3D  scan van uw belaste voet en vervangt het maken
van een inktafdruk (blauwdruk).

De (sport) zool wordt volledig software-matig in 3D ontworpen volgens de gegevens uit het biomechanisch onderzoek en de ganganalyse. De verschillende elementen worden in de zool geplaatst. Ieder element heeft zijn eigen vorm, hoogte en breedte.

OrthoPodoCad-based-on-input-OrthoPodoDynamics-analysis-device

 

 

 

 

 

 

Deze 3D inlegzool wordt als datafile naar de computer van de freesmachine gestuurd waarna het ontwerp van de (sport) zolen volledig automatisch vervaardigd wordt uit een blok materiaal, eventueel in meerdere hardheden, door middel van een computergestuurde freesmachine. De materiaalkeuze (hardheid) wordt bepaald door het soort correctie en de te volgen individuele therapie.

image

 

 

 

 

 

 

Op deze manier garanderen wij dat een eventueel tweede paar zolen exact hetzelfde is. Een ander voordeel is dat de zool niet meer uit losse elementen verlijmd hoeft te worden waardoor de levensduur over het algemeen langer is. Voor de podotherapeut is het een voordeel dat zijn diagnose nu bijgestaan kan worden door een digitaal beeld van de voet.

Voordelen van dit unieke zolensysteem zijn

– Altijd individueel maatwerk;
– De (sport) zool, welke vorm ook, bestaat uit 1 blok materiaal;
– Er komt geen lijm aan te pas, er kan dus ook niets loskomen;
– Het vervaardigen van een exacte kopie is nu mogelijk;
– Afhankelijk van het materiaal gaan de (sport) zolen gemiddeld 2 jaar mee.